Για 2 άτομα
Υλικά
250 γρ. στριφτάρια
. κιλό γαρίδες, μέτριες, αποφλοιωμένες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ. χυμό φρέσκιας ντομάτας
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά ζάχαρη
λίγη καυτερή πιπεριά
λίγες σταγόνες λεμόνι
ψιλοκομμένο μαϊντανό ή μάραθο
λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε τη ντομάτα. Προσθέτουμε τηζάχαρη, το αλάτι, την καυτερή πιπεριά και τις γαρίδες, και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 -15', ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι γαρίδες.Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 2-3' να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε τα στριφτάρια. Ανακατεύουμε τακτικά και βράζουμε για 10-12'. Αν δούμε ότι το υγρό τελειώνει και τα στριφτάρια δεν έχουν γίνει, προσθέτουμε λίγο ακόμη βραστό νερό. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, τρίβουμε πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό για 10' να “ξεκουραστεί” πριν τοσερβίρουμε.
tips: Όταν βράζουμε τα στριφτάρια μέσα στη σάλτσα ντομάτας χρειάζονται περίπου 2' περισσότερο χρόνο, απ’ ότι όταν τα βράζουμε σε σκέτο νερό.