Το σπαγγέτι Αγροζύμη, από δίκοκκο σιτάρι ολικής άλεσης, είναι ένα εξαιρετικά εύπεπτο και νόστιμο σπαγγέτι. Αποξηραίνεται αργά, σε φυσικές συνθήκες, ώστε να διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και τη μοναδική του γεύση.

 

Για 4 άτομα

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι από δίκοκκο σιτάρι

500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια για 9 λεπτά. Μόλις γίνουν τα σουρώνουμε τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη γαβάθα και τα .ραντίζουμε. με το μισό ελαιόλαδο. Ταυτόχρονα σ’ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε και μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Αλατίζουμε και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους για περίπου 4 λεπτά. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε η σάλτσα να πάει παντού. Σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το βασιλικό, τον οποίο μόλις το έχουμε ψιλοκόψει για να μην μαυρίσει.

 tips: Για να καθαρίσουμε τα μανιτάρια δεν τα πλένουμε. Αφαιρούμε πρώτα τα “ποδαράκια” τους και τα σκουπίζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα.