Για 4 άτομα
Υλικά
1 φλιτζάνι κους-κους με μελάνι σουπιάς
1 κιλό σουπιές ή καλαμαράκια
1 κρεμμύδι
2 φλιτζάνια χυμό φρέσκιας ντομάτας
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
λίγο μάραθο
λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές ή τα καλαμαράκια. (Η συνταγή μπορεί να γίνει και με κατεψυγμένες σουπιές ή καλαμαράκια). Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό για να βράσουν, για περίπου 20'. Όταν ετοιμαστούν τις κόβουμε σε ροδέλες. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις σουπιές, τις σωτάρουμε για 2' και τις σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 2-3' να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τη ντομάτα, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να γίνουν. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ψιλοκόβουμε το μάραθο και το προσθέτουμε στις σουπιές. Ταυτόχρονα σε μία κατσαρόλα βράζουμε 3 φλιτζάνια αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το κους-κους, το ανακατεύουμε και το βράζουμε για περίπου 12'. Όταν ετοιμαστεί, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα ως συνοδευτικό στις σουπιές.