Μία ιστορία 40 χρόνων...
Το 1969 ο Γιώργος Μαρταβαλτζόγλου, πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία, φτιάχνει στο χωριό του, στην Αραβησσό Γιαννιτσών, ένα φούρνο στον οποίο παρασκευάζει ψωμί και παραδοσιακές πίτες. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1974, η δεύτερη γενιά, θέλοντας να εξασφαλίσει την ποιότητα της πρώτης ύλης για το φούρνο, στήνει έναν αλευρόμυλο και αλέθει άριστης ποιότητας αλεύρι.
Το 1980 ο μικρός αλευρόμυλος εξελίσσεται σε μία οικοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων με βάση τα δημητριακά (αποφλοιωμένο σιτάρι, πλιγούρι, σταρένιο τραχανά). Στα χρόνια που ακολούθησαν η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση, οδήγησε την εταιρεία και στο χώρο των ζυμαρικών (χυλοπίτες,αλευρένιο τραχανά, κους-κους κ.τ.λ.).
Η τρίτη γενιά, σταδιακά αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης, η οποία το 2003 μετατρέπεται σε Ο.Ε., με ταυτόχρονο εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της, ώστε η παραγωγή των προϊόντων να γίνεται με σύγχρονα μέσα, από εξειδικευμένο προσωπικό, διατηρώντας παράλληλα τις παραδοσιακές μεθόδους και συνταγές.
Το 2010 κατασκευάζονται νέες εγκαταστάσεις στο 1ο χλμ. Αραβησσού-Γιαννιτσών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπει το ISO 22000. Από το 2012 όλη η παραγωγή μας μεταφέρεται στο ολοκαίνουριο εργοστάσιο. Με περισσότερους από 60 κωδικούς και πρωτότυπες μεσογειακές συνταγές, πλέον ταξιδεύουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, για όλους εσάς που θέλετε να μετατρέπετε ακόμη και το πιο απλό γεύμα σας σε γιορτή γεύσης.