Τα λιγκουίνι Αγροζύμη, φτιαγμένα με σιμιγδάλι από την καρδιά του σιταριού, σε μπρούτζινα καλούπια και αποξηραμένα αργά, ώστε να διατηρούν όλη τους τη γεύση, είναι πεντανόστιμα ακόμη και σκέτα! Απολαύστε τα με μία απλή και εύκολη συνταγή και αφήστε να αναδυθεί η γεύση του εξαιρετικού ζυμαρικού.

 

Για 4 άτομα

Υλικά

1 πακέτο λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς

300 γρ. καπνιστό σολoμό, κομμένο σε μικρά κομματάκια

3-4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους

10-15 ελιές ψιλοκομμένες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

6 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 σφηνάκι ούζο

2 κουτ. άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Μόλις γίνουν τα σουρώνουμε, τα τοποθετούμε σε μία βαθιά γαβάθα, τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε απαλά. Ταυτόχρονα σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κυβάκια ντομάτας με όλο το ζουμί τους, αλατίζουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές και το ούζο και το αφήνουμε 1-2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα μας τα λιγκουίνι και τα ανακατεύουμε προσεκτικά.

Σερβίρουμε στα πιάτα, προσθέτουμε από πάνω τα κομματάκια του σολoμού, γαρνίρουμε με τον άνηθο και τρίβουμε άφθονο πιπέρι.

 tips: Δεν θέλουμε η ντομάτα να γίνει σάλτσα, θέλουμε να παραμείνει “ζωντανή”, γι’ αυτό δεν την αφήνουμε περισσότερο από 7 λεπτά.