Μία gourmet θαλασσινή συνταγή για καλοφαγάδες.

 

Για 4 άτομα

Υλικά

1 πακέτο στριφτάρια με μελάνι σουπιάς 500 γρ.

2 κουταλιές τρίμμα αυγοτάραχου

1 σκελίδα σκόρδο

10-15 ώριμα ντοματίνια

2 τρυφερά κολοκυθάκια, κομμένα σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια

1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

ψιλοκομμένο μαϊντανό

τρία κλωναράκια λεμονοθύμαρο ή ξύσμα από μισό ακέρωτο λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση

Βράζουμε τα στριφτάρια σε αλατισμένο νερό για 10'. Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και μόλις πάρει χρώμα το αφαιρούμε. Ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο και τα μπαστουνάκια κολοκυθιού, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τα στριφτάρια, προσέχοντας να μείνει λίγο από το υγρό τους, τα βάζουμε σε μία γαβάθα, ρίχνουμε τα ντοματίνια με τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε το τρίμμα αυγοτάραχου, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Διακοσμούμε το πιάτο με το λεμονοθύμαρο, (ή το ξύσμα λεμονιού), το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τρίβουμε όσο πιπέρι θέλουμε.