Για 4 άτομα

Υλικά

160 γρ. τραχανά λαχανικών ολικής άλεσης (1 φλιτζάνι)

3 μεγάλες ντομάτες πολύ ώριμες

1 κρεμμύδι

ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για τη σος γιαουρτιού

4 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι

λίγη πάπρικα

αλάτι, πιπέρι

2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 Εκτέλεση

 Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι. Περνάμε τις ντομάτες από τον τρίφτη και τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα, αλατίζουμε και βράζουμε για περίπου 10'. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1. λίτρο βραστό νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10'. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την πάπρικα, λίγο αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τη σούπα, βάζοντας μία κουταλιά από τη σος γιαουρτιού στο κέντρο του πιάτου, προσθέτουμε λίγη ρίγανη και αν θέλουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 tips: Αν μαγειρεύουμε τη σούπα χειμώνα, αντικαθιστούμε τη ρίγανη, με μπούκοβο.