Τα λιγκουίνι Αγροζύμη, φτιαγμένα με σιμιγδάλι ειδικής άλεσης από την καρδιά του σιταριού σε μπρούτζινα καλούπια και αποξηραμένα αργά ώστε να διατηρούν όλη τους τη γεύση είναι πεντανόστιμα ακόμη και σκέτα Απολαύστε τα με μία απλή και εύκολη συνταγή και αφήστε να αναδυθεί η γεύση του εξαιρετικού ζυμαρικού
Για 4 άτομα
Υλικά
1 πακέτο λιγκουίνι
4 χωριάτικα αυγά
250 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε τα αυγά προσέχοντας μην σπάσουμε τον κρόκο τους. Θέλουμε τα αυγά να είναι μελάτα, να μην παραψηθούν. Μόλις γίνουν τα λιγκουίνι τα σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τα λιγκουίνι και το τυρί, τα ανακατεύουμε προσεκτικά, ώστε το τυρί να πάει παντού και σερβίρουμε στα πιάτα. Σε κάθε πιάτο προσθέτουμε πάνω από τα μακαρόνια ένα αυγό και τρίβουμε λίγο πιπέρι.