Ο φιδές δεν είναι μόνο για σούπα. Είναι ένα ζυμαρικό το οποίο μπορεί επάξια να αντικαταστήσει το σπαγκέτι και να δημιουργήσει πεντανόστιμα πρωτότυπα πιάτα.
Για 2 άτομα
Υλικά
250 γρ. φιδέ dinkel
2 τρυφερά κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
120 γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
λίγο φρέσκο μαϊντανό ξερό δυόσμο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τις λεπτές φετούλες κολοκυθιού και τη σκελίδα σκόρδου κομμένη στα τέσσερα. Μόλις το σκόρδο πάρει χρώμα το αφαιρούμε και περιμένουμε λίγα λεπτά να γίνουν τα κολοκυθάκια. Μόλις ψηθούν, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι και, αν θέλουμε, τοξερό δυόσμο.
Ταυτόχρονα σε αλατισμένο νερό βράζουμε το φιδέ για 7'. Τον σουρώνουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε το τυρί και, αν θέλουμε, λίγο ακόμη ωμό ελαιόλαδο, ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.