Για 4 άτομα

Υλικά

1 πακέτο χυλοπίτες

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου (στήθος ή μπούτι)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400 γρ. χυμό φρέσκιας ντομάτας

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 κουταλιές της σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι

 Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 2-3'. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατίζουμε, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να γίνει για περίπου 15'. Μόλις γίνει, αφαιρούμε τα φιλετάκια και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα σερβιρίσματος.

Εν τω μεταξύ, σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τις χυλοπίτες για 6'.Στη συνέχεια με τρυπητή κουτάλα, τις παίρνουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τησάλτσα. Ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε τις χυλοπίτες για 2', ώστε να “πιουν” τη σάλτσα. Τις τοποθετούμε και αυτές στη πιατέλα πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε