Μια ελαφριά συνταγή με ωμό ελαιόλαδο και διαιτητικό τόνο.
Για 4 άτομα
Υλικά
1 πακέτο βίδες
2 φλιτζάνια χυμό φρέσκιας ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
240 γρ. τόνος Αλοννήσου σε νερό (ή οποιαδήποτε άλλη κονσέρβα τόνου)
περίπου 15 ελιές καλαμών, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες σε φετούλες
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγη καυτερή κόκκινη πιπεριά
αλάτι, πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αχνίζουμε. Αν δούμε ότι κολλάει πριν μαραθεί, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά της σούπας νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, την καυτερή πιπεριά και αφήνουμε τη σάλτσα να γίνει, για περίπου 10-15'. Όταν η σάλτσα είναι σχεδόν έτοιμη προσθέτουμε τον τόνο, διαλύοντας τον με ένα πιρούνι, και τις ελιές. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ταυτόχρονα σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις βίδες για 10'. Μόλις ετοιμαστούν τις στραγγίζουμε, τις περιχύνουμε με 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τις ανακατεύουμε και τις βάζουμε σε μία βαθιά γαβάθα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, προσθέτουμε μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
tips: Οι βίδες λόγω σχήματος δεν είναι πολύ ευαίσθητες, γεγονός που μας επιτρέπει να τις ετοιμάσουμε αρκετά νωρίτερα από την ώρα σερβιρίσματος, χωρίς να υποβαθμιστεί η γεύση τους.