Απλή, αλλά αγαπημένη σούπα των ανθρώπων που ήρθαν από την Καπαδοκία.Οι Καπαδόκες την ονόμαζαν μαντί, όνομα που στον Πόντο χρησιμοποιούνταν για ένα τελείως διαφορετικό πιάτο, με ζυμαρικά, γεμιστά με κιμά ή συκωτάκια πουλιών.
Για 2 άτομα
Υλικά
200 γρ. μακαρονάκι κοφτό
500 γρ. γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο ξερό δυόσμο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα μακαρονάκια για 8'. Ταυτόχρονα χτυπάμε στο μούλτι το γιαούρτι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο το αλάτι και το σκόρδο. Μόλις γίνουν τα μακαρονάκια τα στραγγίζουμε, τα λαδώνουμε με τουλάχιστον 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τα βάζουμε σε βαθιά πιάτα και μοιράζουμε το γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με τον ξηρό δυόσμο και το πιπέρι και σερβίρουμε.
tips: Μπορούμε απλά να ανακατέψουμε το γιαούρτι με το αλάτι και το σκόρδο. Χτυπώντας τα όμως στο μούλτι, αποκτάμε ένα πιο ομοιογενές μείγμα με βελούδινη υφή.Το μαντί μπορεί να σερβιριστεί και σαν πρώτο πιάτο σ’ ένα γεύμα.