Πεντανόστιμη καλοκαιρινή συνταγή, που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά.

 

Για 4 άτομα

Υλικά

400 γρ. ταλιατέλες λαχανικών

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 κουταλιά έτοιμο πέστο (αναζητήστε εξαιρετικά πέστο

ελληνικής παραγωγής που κυκλοφορούν στην αγορά)

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

ελαιόλαδο

ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση

Σε βραστό, αλατισμένο νερό, ρίχνουμε 1 πακέτο ταλιατέλες και τις αφήνουμε να βράσουν για 8'. Ταυτόχρονα σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το πέστο, λίγο αλάτι και 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Η σάλτσα είναι έτοιμη! Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε κυβάκια, τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ μαζί με το ζουμάκι τους, τα αλατίζουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, ρίχνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού και ανακατεύουμε προσεκτικά. Σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμεαπό πάνω τα κυβάκια ντομάτας, μαζί με το λαδάκι και τα αρωματικά τους.

 tips: Η σάλτσα αυτή μπορεί να συνοδέψει εξαιρετικά, εκτός από ταλιατέλες, σπαγγέτι, βίδες και στριφτάρια. Η ένταση της γεύσης του βασιλικού ποικίλει ανάλογα τη μάρκα πέστο που θα χρησιμοποιήσετε. Δοκιμάστε τη σάλτσα γιαουρτιού πριν την σερβίρετε στις ταλιατέλες για να δείτε αν θέλετε να προσθέσετε λίγο ακόμη πέστο.