Γρήγορη, πανεύκολη και μοσχομυριστή. Τα καυτερά λιγκουίνι ταιριάζουν υπέροχα με τις ωμές ντομάτες και το αποτέλεσμα είναι μία συνταγή μου μοσχοβολάει καλοκαίρι.

 

Για 4 άτομα

Υλικά

1 συσκευασία λιγκουίνι με καυτερή πιπεριά

750 γρ. ώριμες φρέσκες ντομάτες

1 πράσινη πιπεριά κέρατο

1 σκελίδα σκόρδο

20 περίπου ελιές, όχι ξιδάτες

1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη

1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

 Εκτέλεση

Τοποθετούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τις ντομάτες, (αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα τους), την πιπεριά, το σκόρδο, τις ελιές καθαρισμένες από τα κουκούτσια, το αλάτι, το μισό ελαιόλαδο και τα ομογενοποιούμε. Δοκιμάζουμε για το αλάτι του και αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη. Βράζουμε τα λιγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το ζουμί τους. Μόλις γίνουν τα σουρώνουμε, τα τοποθετούμε σε μία γαβάθα και όσο είναι καυτά τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο από το ζουμάκι τους, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως.

 tips: Η σάλτσα μπορεί να γίνει πεντανόστιμη και χωρίς μπλέντερ ή μούλτι. Περνάμε τις ντομάτες και το σκόρδο από τον τρίφτη και ψιλοκόβουμε με το χέρι την πιπεριά και τις ελιές.