Για 4 άτομα

Υλικά

1 φλ. τραχανά ξινό

6 φλ. νερό ή ζωμό λαχανικών

1 κοφτή κουταλιά γλυκιά πάπρικα

4 φέτες προσούτο Δράμας ή Καρπενησίου

1 κουταλιά βούτυρο

αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με βραστό ζωμό ή νερό προσθέτουμε αλάτι, βούτυρο, την πάπρικα και τον τραχανά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τον τραχανά σε χαμηλή φωτιά για 12', μέχρι να χυλώσει η σούπα. Ταυτόχρονα, ψήνουμε σε ένα ταψάκι τις φέτες του προσούτο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10', έως ότου γίνουν τραγανές. Σερβίρουμε το τραχανά στα πιάτα, ρίχνουμε από πάνω το προσούτο σε κομμάτια και τρίβουμε λίγο πιπέρι.