Μία συνταγή εμπνευσμένη από την κλασική γαλλική κρεμμυδόσουπα.

 

Για 4 άτομα

Υλικά

1 φλ. τραχανά

6 φλ. νερό

4 κουταλιές φρέσκο βούτυρο

4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

200 γρ. κασέρι Σοχού

αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε, σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια έως ότου γίνουν χρυσαφιά. Αν το βούτυρο αρχίσει να μαυρίζει χαμηλώνουμε τη φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 6 φλ. βραστό νερό, αλατίζουμε και ρίχνουμε τον τραχανά. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10'. Σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε κασέρι, περασμένο από τρίφτη, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.