Για 4 άτομα

Υλικά

1 φλ. τραχανά

6 φλ. ζωμό λαχανικών ή βραστό νερό

1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σος γιαουρτιού

4 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 Εκτέλεση

Σε μία μέτρια κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό ή το ζωμό λαχανικών. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τον τραχανά και το βούτυρο. Μετά από 8' ελέγχουμε αν έχει γίνει. Επειδή θα πολτοποιήσουμε τον τραχανά μπορούμε να τον βράσουμε 2-3' παραπάνω.Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Για τη σος γιαουρτιού, αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μία κουταλιά από τη σος σε κάθε πιάτο. Προσθέτουμε λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.