Κλασική ποντιακή συνταγή, η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα ιδιαίτερο πρώτο πιάτο, σ’ ένα γεύμα με παραδοσιακές γεύσεις.

 

Για 4 άτομα

Υλικά

250 γρ. κορκότο σιταρένιο

300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, ιδανικά γιαούρτι σακούλας

μισή κουταλιά φρέσκο βούτυρο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

αλάτι, πιπέρι

1 κουταλάκι κοπανισμένο ξερό δυόσμο

 Εκτέλεση

Βράζουμε το κορκότο σε αλατισμένο νερό, έως ότου χυλώσει. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε στο ενδιάμεσο. Όταν ετοιμαστεί, το αποσύρουμε από τη φωτιά και παίρνουμε 3 κουτάλες ζωμό σε ένα μεγάλο σκεύος και το αναμειγνύουμε με το γιαούρτι, ώστε να έχουμε μία λεία κρέμα. Προσέχουμε να μην είναι καυτός ο ζωμός, γιατί θα “κόψει” το γιαούρτι. Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαραθούν τα ρίχνουμε στη σούπα, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τον ξερό δυόσμο και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.