Το σπαγγέτι Αγροζύμη, φτιαγμένο με σιμιγδάλι ειδικής άλεσης από την καρδιά του σιταριού, σε μπρούτζινα καλούπια και αποξηραμένο αργά, ώστε να διατηρεί όλη του τη γεύση, είναι πεντανόστιμο ακόμη και σκέτο! Απολαύστε το με μία απλή και εύκολη συνταγή και αφήστε να αναδυθεί η γεύση του εξαιρετικού ζυμαρικού.

 

Για 4 άτομα

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι

1/2 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε πολύ μικρά κυβάκια

1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη

1 φλιτζ. του καφέ μαϊντανό, ψιλοκομμένο

λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα (προαιρετικά)

αλάτι

 Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια για 10 λεπτά. Λίγα λεπτά πριν ετοιμαστούν, σ’ ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τη πιπεριά και το σκόρδο κομμένο πολύ μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα και πριν αρχίσει να παίρνει χρώμα το σκόρδο το αποσύρουμε από τη φωτιά. Εν των μεταξύ σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα τους και ρίχνουμε από πάνω το αρωματισμένο λάδι. Ανακατεύουμε προσεκτικά, προσθέτουμε το μαϊντανό και αν θέλουμε λίγο τυράκι και τα φέρνουμε ακόμη μία “γύρα”. Σερβίρουμε και στολίζουμε το πιάτο με λίγα φύλλα μαϊντανού.

 tips: Μην προσθέσετε πολύ τυρί. Η νοστιμιά του πιάτου βρίσκεται στο ίδιο το ζυμαρικό, στο σκόρδο και στο ελαφρύ κάψιμο της πιπεριάς. Αν αγαπάτε τα καυτερά, προσθέστε επιπλέον 1/2 πιπερίτσα στο ελαιόλαδο.