Το σπαγγέτι dinkel Αγροζύμη, είναι ένα εξαιρετικά εύπεπτο και νόστιμο σπαγγέτι. Αποξηραίνεται αργά, σε φυσικές συνθήκες, ώστε να διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και τη .οναδική του γεύση. Είναι τόσο νόστιμο που μπορείτε να το απολαύσετε ακόμη και σκέτο, με λίγο ελαιόλαδο ή φρέσκο βούτυρο. Μαγειρέψτε το με μία απλή και εύκολη συνταγή και αφήστε να αναδυθεί η γεύση του εξαιρετικού ζυμαρικού.
Για 4 άτομα
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι dinkel
2 φλιτζ. ανθότυρο και φέτα, θρυμματισμένα
1/2 φλιτζ. του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα 4
2 φλιτζ. ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα ρόκας
1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένα καρύδια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 12 λεπτά. Ταυτόχρονα σ’ ένα βαθύ τηγάνι ή μία φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, και ρίχνουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε, και πριν πάρει χρώμα το σκόρδο το αφαιρούμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά θρυμματισμένα, ανακατεύοντας διαρκώς για μισό περίπου λεπτό με μία ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τη ρόκα ψιλοκομμένη, φέρνουμε ακόμη μία γύρα με την κουτάλα και ρίχνουμε και τα βρασμένα μακαρόνια. Ανακατεύουμε προσεκτικά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε στα πιάτα. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε.
tips: Πριν χρησιμοποιήσουμε τα καρύδια ελέγχουμε να μην έχουν “ταγκίσει” και μας χαλάσουν τη γεύση του φαγητού. Αν θέλουμε μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με αμύγδαλα.