Για 2 άτομα

Υλικά

2 μπουτάκια χωριάτικου κοτόπουλου

200 γρ. πέτουρα

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φλιτζάνια χυμό από φρέσκες ντομάτες περασμένες από τρίφτη

1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί

8 περίπου ελιές, κομμένες σε φετούλες, χωρίς το κουκούτσι

ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας τα μπουτάκια. Τα αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά τα μπουτάκια και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, μαγειρεύουμε για 2-3', ώσπου να μαλακώσει, ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα και συμπληρώνουμε με νερό, ώστε να σκεπάζετε το κοτόπουλο κατά τα 3/4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα. Όταν ετοιμαστεί το κρέας, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε τη σάλτσα από την κατσαρόλα σε μία κανάτα-δοσομετρητή και συμπληρώνουμε με νερό, ώστε να έχουμε συνολικά 1 λίτρο υγρά. Το ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τις ελιές και τα πέτουρα, και τα αφήνουμε να βράσουν για 14', ανακατεύοντας συχνά με μία ξύλινη κουτάλα. Μόλις γίνουν τα τοποθετούμε στην πιατέλα με τα μπουτάκια, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.