Πανεύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για κάθε είδους ζυμαρικό.

Για 4 άτομα

Υλικά

1 συσκευασία ταλιατέλες (400 γρ.)

2 φλιτζάνια χυμό φρέσκιας ντομάτας

3 μεσαίες μελιτζάνες (περίπου 450 γρ.)

2 σκελίδες σκόρδο

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλάκι ζάχαρη

βασιλικό ή ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους. Τους αλατίζουμε και τους αφήνουμε σε μία πιατέλα, ώσπου να “δακρύσουν”. Στη συνέχεια τους ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τους πιέζουμε με το χέρι μας για να αποβάλλουν τα υγρά τους. Με αυτή τη διαδικασία η μελιτζάνα απορροφά πολύ λιγότερο λάδι και το φαγητό γίνεται πιο ελαφρύ.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, και ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στα 4, και τις μελιτζάνες. Ανακατεύουμε και πριν πάρει χρώμα το σκόρδο το αφαιρούμε. Συνεχίζουμε να σωτάρουμε τις μελιτζάνες για ακόμη 2-3'. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 10-15'. Αν οι μελιτζάνες μας είναι σκληρές και χρειαστούν λίγο ακόμη χρόνο, προσθέτουμε λίγο νεράκι στη σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο. Εν τω μεταξύ, βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες. Μόλις ετοιμαστούν τιςστραγγίζουμε, ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, φροντίζοντας να πάει σε όλες τις ταλιατέλες και σερβίρουμε στα πιάτα. Μοιράζουμε τη σάλτσα, ρίχνουμε το βασιλικό ή τη ρίγανη και τρίβουμε λίγο πιπέρι.

 tips: Η μελιτζάνα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτό το πιάτο και γι’ αυτό η ποσότητά της είναι μεγάλη. Αν δεν την θέλετε τόσο κυρίαρχη, αφαιρέστε τη μία μελιτζάνα.