Για 4-5 άτομα

Υλικά

1 πακέτο μακαρίνα

2 φλιτζάνια γεμάτα με ψιλοκομμένη τρυφερή ρόκα

120 γρ. αμύγδαλα, αποφλοιωμένα, ωμά

180 γρ. κεφαλογραβιέρα

3-4 φυλλαράκια φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό

και 4 φύλλα βασιλικού για διακόσμηση

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τη μακαρίνα για 7'. Κρατάμε 1 φλιτζάνι του καφέ από το νερό των ζυμαρικών που βράζουν και μόλις γίνουν, τα σουρώνουμε. Ταυτόχρονα βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι, τη ρόκα, το βασιλικό, τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα, το τυρί, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Τα πολτοποιούμε και μόλις προκύψει μία παχύρρευστη σάλτσα τη ρίχνουμε στα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε προσεκτικά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το ζουμί των ζυμαρικών, για να “δέσει” καλύτερα η σάλτσα. Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αν θέλουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σερβίρουμε αμέσως και διακοσμούμε τα πιάτα με τα ολόκληρα φύλλα βασιλικού.

 tips: Ο ιδανικός τρόπος για να ξεφλουδίσουμε τα αμύγδαλα είναι να τα μουσκέψουμε σε κρύο νερό για περίπου 5 ώρες. Αν ξεχάσαμε να το κάνουμε και τα χρειαζόμαστε άμεσα, μπορούμε να τα μουλιάσουμε για 15' σε βραστό νερό. Ξεφλουδίζονται αμέσως, αλλά χάνεται η φρεσκάδα τους.