Για 12 κομμάτια

Υλικά

1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό, λαχανικών

500 γρ. πρόβειο γιαούρτι

1.250 ml νερό

½ κιλό φέτα

6 αυγά

2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο

λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση

Τοποθετούμε ωμά τα μακαρονάκια σε ένα ταψί διαστάσεων 40Χ28. Ρίχνουμε στο ταψί το γιαούρτι, το νερό, (βρύσης, όχι βραστό), τη φέτα θρυμματισμένη και τα 4 αυγά, αφού τα έχουμε χτυπήσει πρώτα για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε αλάτι (λαμβάνοντας υπόψη την αλμυρότητα της φέτας) και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και διαμοιράζουμε μικρά κομματάκια βουτύρου σε όλη την επιφάνεια του φαγητού. Χτυπάμε τα 2 τελευταία αυγά και τα ρίχνουμε και αυτά σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200ο C για 45' ή μέχρι να κοκκινίσει ελαφρά η επιφάνειά του. Στη συνέχεια, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το ταψί μέσα στο φούρνο, με κλειστή την πόρτα, για ακόμη 20'.

 tips: Για μια πιο καλοκαιρινή εκδοχή του πιάτου, μπορούμε να βάλουμε στο “παστίτσιο” μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο και 300 γρ. κολοκυθάκια περασμένα από τον τρίφτη. Σε αυτή την περίπτωση μειώνουμε το νερό που βάζουμε στο φαγητό στα 1.000 ml, γιατί τα κολοκυθάκια περιέχουν πολύ νερό.