Υγιεινό, ανεπεξέργαστο, πεντανόστιμο ελληνικό σιτάρι, η βάση της μεσογειακής διατροφής. Συλλέγουμε εκλεκτούς καρπούς από τους ελληνικούς σιτοβολώνες,τους νοτίζουμε με νερό πηγής και με προσεκτικά χτυπήματα, διαχωρίζουμε το φλοιό από το σιτάρι. Αποξηραίνουμε το αποφλοιωμένο πλέον σιτάρι αργά, σε φυσικές συνθήκες.Το σιτάρι της Αγροζύμης, είναι το μοναδικό ελληνικό σιτάρι που αποφλοιώνεται με την παραδοσιακή μέθοδο της υγρής αποφλοίωσης, η οποία εξασφαλίζει πιο μαλακό καρπό για πιο εύκολο βράσιμο.Ένας τρυφερός, εύπεπτος καρπός, γεμάτος βιταμίνες που με λίγο βράσιμο μπορεί να μετατραπεί σε υγιεινό πρωινό.Προσθέστε ξηρούς καρπούς, φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα και λίγο μέλι και φτιάξτε το δικό σας μούσλι, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα. ∆ημιουργήστε μία δροσερή σαλάτα ή μαγειρέψτε την παραδοσιακή «βαρβάρα», γλυκό που συμβολίζει την καλή και πλούσια σοδειά. Με το ζουμί του σιταριού ετοιμάστε σε λίγα λεπτά ασουρέ, το μοσχομυριστό γλυκό της ανατολής, πασπαλισμένο με ρόδι. Φτιάξτε κόλλυβα, ή αναβιώστε το έθιμο του «κεσκέκ», (ή «κεσκέσι») του πανηγυριώτικου φαγητού της Ανατολής, που έφεραν οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία.
Χρόνος βρασμού: 60 λεπτά
Συστατικά: Σκληρός σίτος αποφλοιωμένος.
Συσκευασία: Σε σακουλάκια του 0.5kg.