Ένα μάθημα πατριδογνωσίας κλεισμένο σ’ ένα σακουλάκι. Παίρνουμε εκλεκτά σιτάρια, τα νοτίζουμε με νερό πηγής, τα αποφλοιώνουμε και τα αποξηραίνουμε αργά σε φυσικές συνθήκες, τα αλέθουμε σε πετρόμυλο και τέλος κοσκινίζουμε τον καρπό για να μείνουν ατόφια τα μικρά κομμάτια του σιταριού. Ένα εμβληματικό προϊόν των Ελλήνων της Καππαδοκίας και του Πόντου, με το οποίο έφτιαχναν τον τανωμένο σορβά, μία ζεστή σούπα με σπασμένο σιτάρι και στραγγιστό γιαούρτι. Το σταρένιο κορκότο της Αγροζύμης κρατάει ζωντανή την παράδοση και αναβιώνει γευστικές μνήμες αιώνων.
Χρόνος βρασμού: 20 λεπτά
Συστατικά: Σκληρός σίτος αποφλοιωμένος, αλεσμένος.
Συσκευασία: Σε σακουλάκια του 0.5kg